Home Singles SHHT – Stocklyfe

SHHT – Stocklyfe

by Bart Verlent

Yes, de heren van SHHT zijn er terug met nieuw werk en dat net twee jaar na hun tweede album Noneketanu. De band repeteerde de afgelopen maanden in de Gentse BarBroos en nam er een nieuwe ep op. Die ep wordt binnenkort op de mensheid losgelaten.

© SHHT

Stocklyfe is daar het eerste voorproefje van. SHHT vond de inspiratie voor dit nummer op een zondag ochtend op de Gentse Beestenmarkt waar ze dan dieren (“live stock”) verkopen in kleine kooien. Het nummer gaat ook over de competitieve maatschappij waarin we leven. Een maatschappij gedreven door geld en het vinden van een hip tofu restaurant.

De song begint met een typische geschifte SHHT-intro, daarna duwt de band het gaspedaal volledig in en krijgen we een beestige song. De drums zijn de stuwende kracht achter heel het nummer terwijl we de één explosie na de andere krijgen met vreemde wendingen, bizarre breaks en spacey geluiden.

Wat een zalig nummer is dit weer! In meer dan vijf minuten krijgen we een aanstekelijk SHHT-cocktail die erg verslavend werkt.

Op 6 mei speelt SHHT op Les Nuits Botanique in Brussel, waar die zelfde avond ook Viagra Boys en Crack Cloud op het menu staan.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More