Home Singles SHEIKHS SHIKHATS & B’NET CHAABI – Complainte Chaabi /Awmaloulou (Zephyrus Records)

SHEIKHS SHIKHATS & B’NET CHAABI – Complainte Chaabi /Awmaloulou (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi is een bont en uitbundig ensemble onder leiding van Laïla Amezian. Het gezelschap brengt hulde aan shikhats en ghanayats, zangeressen die in het 19de-eeuwse Marokko via populaire “chaabi” liederen streden voor vrijheid van meningsuiting. Met 17 topmusici brengen ze een opwindende mix van jazz, urban, etno en traditionele Marokkaanse liederen.

© Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi

Op 3 maart verschijnt het debuutalbum van dit kleurrijke gezelschap waar deze Complainte Chaabi/Awmaloulou het tweede opzwepende voorproefje uit is. Deze Marokkaanse-chaabi-traditional uit de jaren ’60 gaat over hoe migranten zich gesterkt voelen door herinneringen aan familie, vrienden en andere dierbaren uit hun land van herkomst. Die persoonlijke banden kunnen ze tegenwoordig makkelijker onderhouden via sociale media. Toch blijft het thema volgens frontvrouw Laïla Amezian brandend actueel.

In de intro wordt het spanningsveld van deze aanstekelijke song opgebouwd, daarna knalt het nummer open dankzij de prachtige warme stemmen, aanstekelijke percussie en gedreven en strakke blazerssectie. Het geheel is overweldigend en zuigt je mee in die kleurrijke vibe.

Als deze bende op een van de zomerfestivals wordt uitgenodigd, dan weten we nu al dat het een stevig feestje zal worden.

Je kan Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi aan het werk zien op:

03/03 – Senghor, Etterbeek
04/03 – CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg
08/03 – 30CC, Leuven
11/03 – CC Sint-Niklaas
18/03 – De Factorij, Zaventem

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More