Home Belgisch SELAH SUE – You (Caroline)

SELAH SUE – You (Caroline)

by Didier Becu

2020 mag met verve de geschiedenis ingaan als het jaar van de vreemde verrassingen. Nooit gedacht dat een vriend een hand schudden pure sciencefiction zou worden, maar dat Selah Sue met nieuw materiaal voor de dag zou komen zagen we nu ook weer niet in onze glazen bol. Digitaal weliswaar, en een ep. Maar toch, genoeg om één of andere god dankbaar te zijn want laten we eerlijk en wel wezen, Sanne Putseys maakt steeds het verschil.

Of de Leuvense zangeres ervan zal kunnen genieten, betwijfelen we ten sterkste want net op het moment van de release van de nieuwe single You kreeg ze het slechte nieuws dat haar vader in coma lag en tegen het coronavirus vecht. En daardoor krijgt deze single ook een compleet andere betekenis, ook al was het in de eerste plaats een song die ze geschreven had voor haar kinderen. Het gezinsleven betekent veel voor Selah Sue, want ondanks twee geniale platen (ja, we zijn grote fan) koos ze er vijf jaar geleden voor om haar carrière in de ijskast te stoppen.

Twee jaar geleden was er een akoestische toer door België en speelde ze met Marcus Miller een concert in Brussel, maar toen viel het opeens alles weer stil. Tot het moment waarop Selah Sue het wonder van de thuisopnames ontdekte. Nu weet je ook meteen waar die Bedroom vandaan komt. Want, weg zijn alle funky elementjes uit haar vroegere sound. You is een zeer minimalistische versie van Selah Sue geworden, maar wel met de finesse die veel anderen missen. Juist, akoestisch is the new rock-‘n-roll. Wordt vervolgd op 15 mei.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More