Home Belgisch SEASIDE DISK – Recognition

SEASIDE DISK – Recognition

by Hans Verhoeven

Verklaar ons zot – wat dus niet kan, we zijn het namelijk al – maar in deze eerste single, Recognition, waart de geest van de grote dode Peter Green rond. Bezeten gitaarspel, eerst ingetogen, dan los en even later helemaal loos. En de groep, Seaside Disk, komt uit Antwerpen en dat is geen toeval: je hoort de delta, zoals die van de Mississippi, al is de goeie ouwe Schelde natuurlijk minder indrukwekkend.

Wel indrukwekkend, Seaside Disk. Ze hebben met Noah Van Cleempoel een geweldige gitarist die als een goalgetter over zijn zes snaren waakt, positie kiest en op het juiste moment toeslaat met het geluid van een vulkaaneruptie. Hiermee doen we de rest geen onrecht aan: Victor Scheltiens heeft een stem die aandacht afdwingt zoals een pitbull dat doorgaans doet. Kamiel De Vylder drijft zijn drumstel tot uitputting en bassist Gustaaf De Schrijver legt de basis. Men kan erop bouwen.

Verklaar ons zot, dat kan en mag want we zijn zot van Seaside Disk. En ze zijn nog op zoek naar optredens. Zoek hen op. Boek hen. Je zal het je niet beklagen want als wij het zeggen is het waar. Nèh!

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More