Home Singles SCHOOL IS COOL – On the Halfway Line

SCHOOL IS COOL – On the Halfway Line

by Luminous Dash

Things That Don’t Go Right is de naam van het vierde studioalbum dat School Is Cool zal uitbrengen op 8 maart 2020. Hierna zullen ze een tour maken van de Charlatan in Gent naar het Nederlandse Utrecht om dan terug te keren naar Antwerpen in de TRIX en daarna af te sluiten in de AB in Brussel. Als we mogen afgaan op de drie nummers die we nu al hebben gehoord, dan zouden deze concerten zeker de moeite moeten zijn. Ze klinken vers, vernieuwend en vol energie. 

(c) School Is Cool

Qua sound en instrumentatie klinkt het een beetje als een mix van hun twee vorige singles. Toch zijn er wel enkele kenmerkende verschillen: er zit meer dynamiek in On the Halfway Line, vooral het refrein opent alles volledig en wanneer de elektrische gitaar uiteindelijk invalt, lijkt het nummer pas echt vertrokken. De hook van het refrein is meer aanwezig dan in de andere nummers, wat resulteert in het nummer met het hoogste meezinggehalte en dat zal het publiek hen waarschijnlijk in dank afnemen tijdens de liveshows. 


In de podcast van Alex Agnew verklapte Johannes Genard (de frontman) enkele dingen waarmee ze nog hebben geëxperimenteerd tijdens het maken van het nieuwe album dat er aan gaat komen. Zo hebben ze bijvoorbeeld gebruik gemaakt  van een elektrische viool en hebben ze enkele technieken uit het metalgenre overgenomen. We zijn benieuwd hoe dit allemaal zal klinken, maar met Reinhard Vanbergen (Das Pop) achter de knoppen hebben ze in ieder geval een producer die weet hoe hij dit geheel aan elkaar moet smeden.

Ruben De Maere

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More