Home ReviewsAlbum Reviews TÉRAS – Broken Frayed Ends (Eigen Beheer)

TÉRAS – Broken Frayed Ends (Eigen Beheer)

by Theo De Rycke

Al van bij hun debuutplaat Pandora in 2016 sloeg Téras in als een bom en konden we niet anders dan verlangen naar meer van dit.  In 2019 doken deze jongens uit het Brusselse de studio in om een nieuwe plaat klaar te stomen. Met producer Tim De Gieter namen ze in de  Much Luv Studio (Brutus, Onmens, Barst …) negen nieuwe songs op. De mastering werd verzorgd door Alan Douches in West West Side Music (Every Time I Die, Mastodon, Clutch, Nile…).  Dit alles resulteerde in hun tweede plaat Broken Frayed Ends.

De plaat handelt over verschillende eindes in het leven. Niet enkel de dood maar ook de liefde, het verlies van een naaste of momenten waarop je in je leven besluit het op te geven.  Mensen zetten dan veelal een masker op om hun gevoelens en problemen te verbergen en zo hun leven verder te zetten met een valse glimlach. De coverart laat ons al zien wat er zich onder die maskers bevindt en in de songs komt dan ook de strijd met deze verborgen demonen naar boven.

Broken Frayed Ends vangt aan met de titeltrack.  Meteen de beste track van heel de plaat. Een meeslepende intro, strakke, dreigende gitaarriffs, speelse solo’s en vocalen waar de agressie van afdruipt. Wat ook opvalt is de sound van dit album: af en verzorgd. Met zo’n straffe song aanvangen is riskant natuurlijk. Maar eigenlijk stelt geen enkele track op het album teleur.

Follow The Herd en Waiting ‘Till The End Of March zetten gewoon de toon verder, sterke uptempo songs afgewisseld met verrassende breaks. Enter The Void is een track in twee delen. Enter The Void ptI verscheen eerder al als video en single. Beide delen maken zo weer een fantastische melodische intro waarvan je weet dat die gaat losbarsten in iets hels, wat ze uiteraard ook doen. Lost Souls I Hope You Linger was de eerste single die we uit Broken Frayed Ends te horen kregen en de snelste song uit deze plaat. Laat ons Lucifer The Devil In Me dan de rustige track uit het album noemen (uhum). This Is Where We Part en Charon’s Obol sluiten de plaat af.

Al van bij hun debuut Pandora wisten we dat Téras een veelbelovende band was, de verwachtingen voor de opvolger lagen dan ook hoog. Met Broken Frayed Ends zijn die verwachtingen niet alleen ingelost maar ook overtroffen. De band is enorm gegroeid in een paar jaar tijd, en heeft heel afwisselende songs op dit schijfje geperst.

Voor wie van dit alles wil proeven wordt het album voorgesteld op 13 maart in de Negasonic in Aalst.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More