Home Singles SCENIUS – High Low

SCENIUS – High Low

by Nel Mertens

Scenius startte oorspronkelijk als studioproject, maar vorig jaar zetten de Britse producer Steve Whitfield (The Cure, The Mission, Yann Tiersen…) en de Franse zanger Fab Nau toch hun eerste stappen samen op het podium. Ze lieten hun elektronische darkpopsound met vintage synths en drummachines voor het eerst op een live publiek los. Het concert werd opgenomen en resulteerde in het album Live In Angers, dat onlangs verscheen.
Ondertussen zaten ze niet stil, want we kregen net hun nieuwe single High Low te horen.

“We like old and we like new”, horen we in High Low. En dat vat goed samen waar Scenius voor staat, want ze geven hun vintage synthgeluid een moderne twist. We horen synths die doen denken aan de vroege electromeesters als Kraftwerk, Foxx, Eno, Numan, maar evengoed van de tweede golf zoals Underworld en ook de meer atmosferisch rustige tracks van Chemical Brothers.

De vocalen in dit studionummer klinken knap in een getemperd ritme en goed gedoseerde synthlijnen, die niet overweldigen, maar wel blijven kleven. Met precisie werden de nodige elektronische nadrukken gelegd in wat je een mooie electroballad zou kunnen noemen.

Na hun debuutalbum en de live-ep, laat de band weten dat ze de laatste hand leggen aan hun tweede album, dat uitkomt in januari 2023.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More