Home ReviewsAlbum Reviews JULIA JACKLIN – Pre Pleasure (Transgressive Records/PIAS)

JULIA JACKLIN – Pre Pleasure (Transgressive Records/PIAS)

by Bart Verlent

Julia Jacklin was op 10-jarige leeftijd grote fan van Britney Spears, ze wou in de voetstappen van haar grote idool treden en begon muzieklessen te volgen. In high school zong ze in een coverband waar ze nummers van Avril Lavigne en Evanesence bracht. Gelukkig volgde deze Australische singer-songwriter haar eigen pad en bracht ze in 2016 haar prachtige debuutalbum Don’t Let The Kids Win uit waarop ze wondermooie indiepop/folk brengt. Hetzelfde deed ze op de opvolger Crushin uit 2018. Nu is er Jacklins derde album Pre Pleasure dat ze heeft ingeblikt met producer Marcus Paquin (The Weather Station, The National) en met ondersteuning van bassist Ben Whiteley en gitarist Will Kidman (beide muzikanten maken deel uit van The Weather Station), Lauri Torres op drums, Adam Kinner op sax en Owen Pallett (werkte in het verleden samen met Arcade Fire, Great Lake Swimmers, Beirut, Duran Duran, The National…) stond in voor de strijkers arrangementen.

© Julia Jacklin

Ook al blijft Julia trouw aan haar eigen geluid, toch komt ze op dit album met een breder klankenpalet wat de nummers nog meer diepgang geeft. Het was ook de eerste keer dat ze haar nummers schreef op keyboard in plaats van met gitaar. Ze was jaren aan het touren en na haar vorig album nam ze de tijd om de puurheid van haar muziek terug te vinden. Jacklin luisterde meer naar muziek in plaats van zelf muziek te maken. Ze luisterde vooral naar lichte popmuziek met veel gevoel en een grotere productie. Pre Pleasure klinkt dan ook groter zonder de puurheid van de song te verliezen.

Het is haar meest persoonlijke album en misschien ook wel haar beste album tot nu toe. Doordat de tekst in de verf wordt gezet met warme arrangementen, komt ze nog meer naar voor en raakt ze nóg meer. Haar dromerige indiefolk krijgt meer diepgang, waardoor het album dicht in de buurt komt van de platen van The Weather Station. Maar Julia Jacklin heeft nog steeds haar eigen geluid.

Het deed Jacklin duidelijk goed om even een pauze in te lassen en haar puurheid terug te vinden. Pre Pleasure is echt een prachtalbum geworden waar we volledig weg van zijn.

Op 14 november komt Julia Jacklin haar prachtplaat voorstellen in de Antwerpse Trix met in het voorprogramma Erin Rae.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More