Home ReviewsAlbum Reviews SCENIUS – Live in Angers

SCENIUS – Live in Angers

by Nel Mertens

De Britse producer Steve Whitfield (The Cure, The Mission, Yann Tiersen…) en de Franse zanger Fab Nau startten Scenius oorspronkelijk op als een studioproject. Sindsdien laten ze hun talenten samensmelten in hun elektronische darkpopsound met vintage synths en drummachines. Daarbij mengen ze de geest en sounds uit het verleden van bands als Kraftwerk, Eno, Depeche Mode, OMD… met een duidelijke, eigen moderne benadering.

In december 2020 brachten ze hun debuutalbum uit, dat van lovende kritieken werd voorzien. Zelf maakten ze remixen van tracks van BlakLight (VS) en Projekt Ich (DE) en werden hun tracks geremixt door Nature Of Wires (VK), Klammer (VK) en Black Boiler (FR). Het duo droeg ook een nieuw nummer bij aan de Generation Blitz-compilatie.

Na twee jaar besloot het duo uit Leeds uiteindelijk toch het podium op te zoeken. En dat deden ze in The Joker in Angers (FR) op 30/04/2022. Met slechts één statische camera werd dit optreden opgenomen en vier tracks daaruit brachten ze nu uit op hun ep Live In Angers.

“I got you something from the old time, it won’t let you down”, en ze maken een belofte met Cookie Cutter. Nostalgische geluiden van synths overspoelen ons als de koekjesgeur uit onze kindertijd. Maar misschien gaan we te ver terug in de tijd. De eighties zitten in elk geval goed vervat in het geluid in dit nummer, hoewel er voldoende hedendaagse elementen in verwerkt zitten om een modern publiek mee te veroveren. 

Sober en meer somber klinkt Wild & Wooly, waarin de tweestemmige zang bittere tranen lijkt te huilen tussen tintelend toetswerk en grauwe noisy elementen.
Make It Shiny laat ons een traagdonkere song horen, waarin de vocals jammer genoeg niet altijd even toonvast klinken. Het toetsenwerk daarentegen klinkt verfrissend tussen de snijdende spanningsbogen die de doorlopende synthlijn brengen.

In Some Of Your Nights  gaat het ritme vanaf de eerste seconden met alle eer lopen en geeft het een licht exotisch tintje aan de retrosynths.

Op zich vier knappe tracks, die ergens tussen het  verleden en het nu van de dark scene zweven, maar waar de vocals wat ons betreft nog aan wat zelfzekerheid mogen winnen live.

Live In Angers is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More