Home Singles LIMITE – Simmering Water (Off)

LIMITE – Simmering Water (Off)

by Nel Mertens

Limite lijmt. Ze lijmen alternatieve rock met donkere kamermuziek in hun sound. Een tikkeltje psychedelisch, een zweem mystiek en heerlijk introspectieve teksten. Denk in sferen van dEUS en ook Radiohead.

Artwork (c) Edmond Baudoin

Een vijftal dat samen debuteert als band, maar de koppen achter Limite komen vanuit verschillende richtingen. Elk met een mooie rugzak vol diverse ervaringen. Zanger Kobe Dupont studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel in 2017 en kennen we als gitarist/songwriter bij Geppetto & The Whales, als gitarist van de dreampopband Leonore. Camille-Alban Spreng is een Zwitserse pianist/ componist die in Brussel woont en opgeleid is door Emil Spanyi, Eric Legnini en Kris Defoort. Sinds 2010 was hij vooral aan de slag binnen de jazz, geïmproviseerde muziek, kunstvoorstellingen, theater en zijn kwintet Odil. Benjamin Sauzereau is een Franse gitarist en componist die in België woont. Je kon hem al horen bij Les Chroniques de l’Inutile, Easy Pieces,
Philémon, het duo Sauzereau / Roosens en als solo-artiest. Hij is medeoprichter van het Brusselse label ~ suite en schreef partituren voor film en dansvoorstellingen. Jordi Cassagne is (contra)bassist/ componist, gevestigd in Brussel en studeerde af in zowel jazz als oude muziek. In het jazzkwartet Nouroog speelt hij zijn eigen muziek, maar je kan hem ook aan het werk zien bij Terpsichore, Julien Marga 4tet, Le Bal de Marie Galante, Haratago, Omega Impact, Bengalifère… Théo Lanau is een Franse drummer, improvisator en componist uit Brussel. Momenteel actief bij de band Grand Partir, maar als sideman ook zeer actief in de jazzscene (Amaury Faye trio, Terpsichore, Mobilhome, Petrole) en chanson (Nicolas Ankoudinoff).

Vrij veel jazzachtergronden samen, maar elk met een eigen insteek die ze kwijt kunnen in het postrockgeluid van Limite. Dat horen we in hun nummer Simmering Water, dat een eerste luisterproef is voor hun aankomende album.

Een track waarin melancholie met de vingers van de snaren geplukt wordt en pit toegevoegd wordt met drumwerk en meeslepende vocals. Schoonheid wordt in traagheid met tempo gewisseld en wat achterblijft is een rakende stilte in ons hoofd.

Het debuutalbum van Limite, Mountains Inside, verschijnt op 20  november 2020 bij het label Off Record. Live stellen ze hun eerste muzikale reis voor op 22/10 in Volta in Brussel.

Facebook / Instagram / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More