Home Singles SALON RICHIE – Strong Direction

SALON RICHIE – Strong Direction

by Bart Verlent

Salon Richie zou een kapsalon geweest zijn waar men een liefde had voor bombastische kapsels en bombastische songs. Doordat er eindeloze discussies ontstonden over welke muziek er in het salon werd gedraaid, besloten ze om hun eigen power ballads te schrijven. Zo bracht de band vorig jaar de singles Flaws en Whatever Happened uit die ze opnamen in de Hightime Studio van Thomas Valkiers (Crackups, Double Veterans…) en werden gemixt door Michael Badger Taweel (King Gizzard & The Lizard Wizard, Amyl & The Sniffers, SONS,…).

Met de release van de nieuwe single brengt Salon Richie vandaag ook hun debuutep Haircuts uit die ze opnamen in hun eigen hoofdkwartier. Jasper Suys (Jerry Lada, Tuff Guac) nam de mix voor zijn rekening.

© Salon Richie

Strong Directions is natuurlijk ook terug te vinden op de ep net zoals het onlangs verschenen New Devotion. In de strofes komt het Salon redelijk punky uit de hoek en moeten we denken aan de vroegere Siouxsie en The Slits. Tijdens het refrein gaat het er heel melodieus aan toe maar toch ook nog gedreven en met veel energie.

Op deze single horen we een heel energieke Salon Richie en dat levert een aanstekelijke song op die iedereen naar de dansvloer sleurt en uitnodigt om mee te brullen. Op 3 september stelt de band de ep voor in Café Giraf in Gent en daar zal deze single zeker voor vuurwerk zorgen.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More