Home Singles SALON RICHIE – New Devotion

SALON RICHIE – New Devotion

by Hans Verhoeven

Wat we van hen weten? Weinig, eigenlijk. Dat ze uit Gent komen en dat ze, volgens de nu al lopende legende, ontstaan zijn in een kapsalon. En dat het vrouwen zijn die de broek dragen bij Salon Richie.

Ze voorzien de zomer van gitaren, laten kauwgom klappen en klinken strakker als de broek waarin jij je, ja jij, des ochtends vergeefs probeert te wurmen. Gitaarpop, opwindend, zeer zeker. Het doet wat denken aan The Primitives en hun zangeres Tracy Tracy die voor elke song een nieuw engeltje op haar tong liet plassen en zo eind eighties balsem om onrustige tienerharten wikkelde.

En daarom dit: New Devotion is een geweldige single die evenwel geweldiger kon. Want de gitaren mochten gruiziger, smeriger, opwindender. Salon Richie klinkt braver dan we denken dat ze zijn en wie denken wij wel dat wij zijn? Je wil dat niet weten.

Wat we dan weer wel weten (de letter w is goedkoop, tegenwoordig) is dat ze op 3 september in het Gentse café Giraf kauwgombellen blazen want de dag ervoor komt er al een nieuwe single uit. Wij zouden gaan maar wie zijn wij?

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More