Home Belgisch SAFRAN – Tell Me

SAFRAN – Tell Me

by Felix Sandon

Soms is de liefde geen eeuwig leven beschoren en loopt een relatie op de klippen. En soms gaat de ander zo snel verder met een nieuwe liefde dat je je afvraagt of jij dan helemaal niks betekende. Dat hartverscheurende gevoel inspireerde SAFRAN tot hun eerste single. Met gelijke delen soul, jazz en melancholie maken ze er een troostend, warm jasje van. De stem van zangeres Anly priemt recht in je ziel wanneer ze vraagt “I wonder where did you meet her / Did you pay her fancy drinks?”

Uit de video van Tell Me (camera: Yamina Nierijnck, Tone Verswyvel, editing: Simon Martens)

Tell Me is teamwerk: toetsenist Jan bedacht de weemoedige melodie gevangen in quarantaine, Anly en bassist Simon schreven er de tekst en de zanglijn bij. In de video is het de zangeres die alle aandacht opeist. Ze danst alsof ze de breuk helemaal verteerd heeft en volledig haar eigen weg gaat en richt haar blik op de camera om haar voormalige geliefde recht in de ogen te kijken. Maar wanneer je haar op het einde haar hoofd ziet afwenden, weet je dat ze vanbinnen nog verscheurd is. En dan echoot dat zinnetje nog lang door onze oren: “Tell me what did I mean to you / Cause you moved on pretty soon.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More