Home nieuws Uma Chine geeft een inkijk in de opnames van Changes

Uma Chine geeft een inkijk in de opnames van Changes

by Bart Verlent

Dit jaar verscheen het tweede album Changes van Uma Chine bij W.E.R.F. Records. Het is een prachtige, dromerige plaat geworden die toch wel anders klinkt dan het debuutalbum. Nele De Gussem en co willen dan ook niet blijven stilstaan en evolueren constant. Het voorbije jaar volgde de jonge Brusselse filmmaker Julian Devos de band en daar is een minidocumentaire van gemaakt.

© Björn Comhaire

Die minidocumentaire kan je vanaf vandaag bekijken. Het is een intiem portret van de band gefilmd met een handycam. Het vertelt het verhaal over het ontstaan van Changes, over dromen en magisch realisme en samen zingen in tijden van pandemie. Fragmenten van concerten worden afgewisseld met interviews met de bandleden die hun visie delen op het nieuwe album.

Uma Chine komt het album voorstellen op zaterdag 23 oktober in de Handelsbeurs in Gent (met Rosa Butsi solo als voorprogramma) en vrijdag 17 december in Muziekclub N9 in Eeklo (met Coline & Toitoine die de avond openen).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More