Home Singles RUMBARISTAS FEAT. AMPARO SÁNCHEZ – La Vida Bella (Via Lactea/La Mamita Records)

RUMBARISTAS FEAT. AMPARO SÁNCHEZ – La Vida Bella (Via Lactea/La Mamita Records)

by Bart Verlent

Ook al is het lente, toch wil de zon nog niet helemaal meewerken. Gelukkig is er nog het Belgisch-Spaans-Italiaans gezelschap Rumbaristas dat de zon altijd laat schijnen.

De Catalaanse Willy Fuego (Amparanoia, Le Kinky Beat,…), de Frans-Siciliaanse trompettist-toetsenist Thomas Morzewkski (The Antwerp Gipsy Ska Orkestra) en de strakke ritmesectie van bassist Tomas De Smet en drummer Roel Poriau (Think Of One, Laïs) maken samen een zalige cocktail van Zuid- en Centraal-Europese muziek die ze zelf het etiket “internationale rumba” geven.

© Rumbaristas

In 2019 verscheen het debuutalbum van deze kleurrijke bende waar onlangs het vervolg Malabares op verscheen. Het album werd geproducet door de Amerikaanse-Mexicaanse multi-instrumentalist Sergio Mendoza (Calexico, Orkestra Mendoza) en Madjid Fahem (Manu Chao); Andre de Sanntana (Bebel Gilberto, Sergio Mendes) stond in voor de mixing en mastering van deze heerlijke feestplaat. Met La Vida Bella krijgen we nog een fijne teaser uit het net verschenen album.

Deze song gaat over de kleine details en de herinneringen die we in de loop van ons leven delen, vaak zijn vriendschap en de eenvoudige dingen des levens daarin de hoofdrolspelers.

Voor dit aanstekelijk nummer nodigde frontman Fuego zijn Amparanoia-kompaan Amparo Sánchez uit om de lekkere cocktail nog meer naar het Zuiden te doen smaken. Tomas De Smet geeft, naast de zalige bas-groove, het nummer ook een Antwerps tintje.

Zo’n nummer brengt als vanzelf de zon naar binnen en doet de donkere wolken volledig wegdrijven. En al klinkt dit nummer heel dansbaar, we verzekeren iedereen dat dit viertal live nog intenser klinkt. Je kan deze zalige bende aan het werk zien op:

28/04 – GC ’t Kwadrant, Diegem
07/05 – Labadoux festival, Ingelmunster
19/05 – Djingel Djangel, Antwerpen
27/05 – De Casino, Sint-Niklaas

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More