Home Singles RUBY GRACE – Shell

RUBY GRACE – Shell

by Bart Verlent

De Hasseltse zangeres Ruby Grace mixt kitschelementen met elektropop beats en soul. Zelf zegt ze dat haar muziek een cocktail is van “melodic butterflies, electronic flowers en real honey”… Met haar debuutsingle Lipgloss werd ze al meteen bekend als iemand met een uitgesproken en atypische visuele identiteit.

© Ruby Grace

In Shell zingt Ruby Grace over haar liefde voor Griekse mythes en legendes, in het bijzonder die van Poseidon. De tekst gaat over de liefde tussen de god van de zee en zijn vrouw Amphitrite en zit vol verwijzingen naar zeewezens. Ook de clip bevat heel wat zeemeermin/zee-referenties, ook al werd ze opgenomen in een hotelkamer in Antwerpen…

Het is een energiek hyperpop nummer dat gebouwd is op monotone beats en samples. Wanneer je denkt dat het eindelijk gaat openbarsten blijft het gewoon verder dobberen zonder echte pointe. Waar in haar debuutsingle nog veel variatie zat door haar mooie stem, zingt ze hier met een soort geautotuned kinderstemmetje wat al snel begint te irriteren.

Shell is wat ons betreft geen hoogtepunt in het oeuvre van Ruby Grace en wij hopen dat ze op haar komende songs terug laat horen wat voor een knappe stem ze wel heeft.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More