Home Singles BUSH TETRAS – They Live In My Head (Wharf Cat Records)

BUSH TETRAS – They Live In My Head (Wharf Cat Records)

by Hans Verhoeven

Ze bestaan al sinds 1979 en als dat al zo lang is voor iemand er ook maar van hoorde, klasseren we dat onder Goed Bewaard Geheim. Nee, ze hingen toen rond, zo rond de CBGB’s in New York en dat komt omdat ze uit die stad kwamen en er hun invloeden opdeden. Wij in de abdij van Averbode maar hou dat vooral stil. Maar zwijg nooit over Bush Tetras.

©Bush Tetras

De rauwe punk mag dan al verdwenen zijn, ze klinken nog steeds alsof het 1979 is. Met dank aan zangeres Cynthia Sley en, wie we daar hebben, bassiste Cait O’Riordan die bij The Pogues speelde en ooit getrouwd was met ouwe getrouwe Elvis Costello.

Genoeg daarover.

They Live In My Head is een geweldige single die ze een beetje gepikt hebben van Silver Machine (Hawkwind) en het is geproducet door Steve Shelly van Sonic Youth. Die ook maar meteen hun vierde lp onder handen nam en die komt eind volgende maand uit. Dit is duister en donker maar met de energie – fuck energieleveranciers – van hun punkdagen. Waarbij nog eens opvalt hoe goed Cynthia Sley zingt: als een vogel met hoogtevrees om dan toch de sprong te wagen en te leven. Leef mee. Het is de moeite.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More