Home ReviewsAlbum Reviews THE SUN OR THE MOON – Andromeda (Tonzonen Records)

THE SUN OR THE MOON – Andromeda (Tonzonen Records)

by Bootsie Butsenzeller

We waren al behoorlijk enthousiast over single Surfin’ Around Saturn die de komst van het full album Andromeda van dit Duitse viertal aankondigde. Gedweep met hemellichamen verraadt natuurlijk ook de muzikale richting: “space, the final frontier!” Maar er is iets meer aan de hand tussen hemel en aarde.

Uiteraard zorgen het gebruik van modulaire synths en een rockbezetting voor behoorlijk hogere sfeertjes, en is Pink Floyd nooit ver weg. Het is echter het versatiele muzikale vakmanschap dat hen ver boven de spacerock middelmaat verheft.

Opener Operation Mindfuck heeft ook iets van die andere 60’s iconen The Doors, maar dan naar het heden gewarped, vooral de verrassende Debussy achtige piano outro kon ons zeer bekoren. Psychedelik Kosmonaut zet ons meteen weer op verkeerde dansbenen en doet ons zelfs lichtjes aan Rammstein denken, maar dan véél beter en met groovy orgelsolo.

Met ambient, triphop en acid jazz wordt er geflirt in Planet 9 en als Parliament-Funkadelic over een modulaire synth had beschikt hadden ze ongeveer geklonken zoals in Andromedan Speed Freaks, het verrassende element dat daar halverwege de pret komt aandikken is dan weer een brullende metalgitaar. Het gevoel voor humor en zelfrelativering krijgt een hoogtepunt in het best wel hilarisch getitelde The Art Of Microdosing uiteraard goed voor een rustig kabbelend tripje van meer dan 10 minuten, naar hun normen een kleine dosis waarschijnlijk.

Into Smithereens is een bloedmooie door piano ingeleide psychedelische ballad, zoemend orgel en fuzz gitaarsolo incluis. Maf genoeg zijn de laatste twee tracks waaronder dus single Surfin’ Around Saturn, enkel op de cd versie te vinden.

Tonzonen Records websiteSpotify Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More