Home Singles RUBEN BLOCK – That’s Just The Way (PIAS)

RUBEN BLOCK – That’s Just The Way (PIAS)

by Jos Buersens

Het is alweer een tijdje geleden sinds Triggerfinger hun laatste album Colossus op de wereld losliet; 2017 om precies te zijn. Dat het album nog een mooie nasleep zou hebben, had niemand kunnen voorspellen; ook frontman Ruben Block niet. Het was namelijk tijdens de opnamesessies van Colossus dat, tussen Ruben Block en producer Mitchell Froom, het eerste zaadje werd geplant voor Blocks soloplaat Looking To Glide. Met That’s Just The Way geeft Block het publiek dan ook opnieuw een teaser van wat er op 30 september komen zal.

De typische gitaarfraseringen bij aanvang van het nummer doen ons wat aan de vibe van Goin’ Down South van bluesgitarist R.L. Burnside denken. Hoewel we het woord kopie hier absoluut niet in de mond willen nemen.

We voelen doorheen That’s Just The Way zeker ook elementen van Triggerfinger maar hebben tegelijk ook sterk het gevoel dat Block zich wil distantiëren van die sound en echt voor een ander muzikaal pad kiest.

Hoewel de basis van de track nog steeds gitaar is, horen we Block experimenteler uit de hoek komen. Qua structuur horen we geen wereldschokkende dingen maar het is vooral door het toevoegen van bepaalde vocale effecten en instrumentale nuances dat de track een soort van dansbare, elektronische feel over zich krijgt.

Met That’s Just The Way produceert Block een zwoele track met de nodige hoekjes en kantjes om voor een interessante luisterbeurt te zorgen. Wereldschokkend mag het nummer dan wel niet zijn maar ook met een degelijke middenmoot is, wat ons betreft, niets mis.

De release van album Looking To Glide staat gepland op 30/9 via PIAS.

Hieronder vind je alvast de nodige relevante links.

RUBEN BLOCK: FACEBOOK INSTAGRAM WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More