Home Singles ROTZAK – Time Bomb (Funtime Records/White Russion)

ROTZAK – Time Bomb (Funtime Records/White Russion)

by Kurt Van Camp

Wanneer we de lijst kregen met te reviewen bands, sprong de naam Rotzak er onmiddellijk uit. Want zeg nu zelf, welke band eigent zich de naam van deze prachtige vogel toe? Het antwoord vind je in een interview dat collega Nel deed met deze band. Datzelfde Rotzak releasete een korte maar krachtige clip bij het nummer Time Bomb, de derde single uit het eerder dit jaar uitgebrachte album Step Back, Gushing Eggheads.

Voor wie dit de eerste kennismaking is met de band, die is kort en krachtig. Het nummer gaat over de huidige tijden, waarin polarisatie bijna het nieuwe normaal wordt. Aan de andere kant belicht het het dagelijkse interne gevecht dat we steeds moeten aangaan met onszelf en anderen. Ideaal in deze tijd, waarbij menigeen rondloopt als ware hij/zij een -jaja, komt ie – tikkende tijdbom.

Enfin, een stevig nummertje, met heerlijke invloeden uit van alles wat de punk en hardcore hebben voortgebracht. Niet onlogisch dat Rotzak ook al werd opgepikt door StuBru.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More