Home nieuws BLP Records zet twee Walter Verdin klassieker op één 12”

BLP Records zet twee Walter Verdin klassieker op één 12”

by Bart Verlent

Walter Verdin is weer helemaal hip! Deze week kregen we nog het nieuws dat modehuis Gucci het nummer Mani Meme van Walter Verdins groep Pas De Deux gaat gebruiken voor de campagne van hun nieuwe Epilogue-collectie. Vandaag horen we dat BLP Records twee Walter Verdin klassiekers, Er is Iets en Storingen, op één 12” gaat persen.

(c) Walter Verdin

Het is 40 jaar geleden dat Walter Verdin op nummer één stond van de Vlaamse top 10 met het nummer Er Is Iets. In datzelfde jaar verscheen ook het nummer Storingen, van Verdins project Specimen & The Rizikoos, op de legendarische belpopverzamelaar Get Sprouts. Josse De Pauw kreeg een belangrijke vocale rol op dit nummer. Verder bestond de band uit Jean-Marie Aerts (TC Matic), Stoy Stoffelen (van o.a. Raymond Van Het Groenewoud, De Nieuwe Snaar,…) en Karel Vereertbrugghen (Wim Mertens en Kris De Bruyne).

Ter ere van het dubbele jubileum vond BLP Records het een mooie gelegenheid om beide nummers op vinyl uit te brengen. Het hoesontwerp (een mash-up van de originele hoezen) is van de hand van Verdin zelf. De plaat verschijnt op 13 november in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op rode vinyl.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More