Home Singles ROTZAK – Blind Vultures

ROTZAK – Blind Vultures

by Nel Mertens

In 2017 kregen we hun zelfgetitelde debuutep te horen, waarna hun album Step Back, Gushing Eggheads (2020) volgde. Hun bandnaam zat er meteen knal op en hun nieuwste single is nog maar enkele dagen oud en kreeg al airplay in De Zwaarste Show op StuBru en in Staalhard op Radio Willy.

“Seems wrong. Feels right.” Rotzak. Een aparte band? Misschien toch wel, ja, want het viertal brengt wel een ferme brok interessante metal. En onze woordenschat beperken tot ‘metal’ zou de band tekort doen, want het is meer dan dat: ze blenden die metalsound met een fikse dosis hardcore, mathcore, punk en vuile rock-’n-roll.

Hun felle sound in deze nieuwe single Blind Vultures springt eruit met pompende drums, staalharde riffs en een verfrissende vocale aanpak.
Enerzijds horen we screams die rechttoe rechtaan vooruit stormen, maar ons onder invloed van haaks gitaarwerk ook opwindend uitgebraakte woorden toeschreeuwen, waarna de zang evengoed melodieus geserveerd wordt op een bedje van vuil instrumentarium.

“Once the light fades away,
look who comes out to play
Tied by the wrist like a criminal
This prejudice says that I might be crazy
Look at my eyes”

Het nummer geeft perfect de interne strijd weer waarmee iemand wordt geconfronteerd bij het nemen van een moeilijke, levensveranderende beslissing.

Rotzak komt uit de diepte omhoog gekropen en start met deze nieuwe single én in een vernieuwde line-up een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat tot hier toe geen seconde verveelt en een verademing binnen de scene kan betekenen!

See you in the moshpit, my dear?!? Dat kan! Op 1 maart speelt Rotzak samen met Tangled Horse en Loud Lo in JH De Klinker in Aarschot en op 1 april kan je hen met Tangled Horse ook aan het werk zien in YAP vzw in Leopoldsburg.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More