Home Singles ROMULUS REX – Lincoln Road (Pret Records)

ROMULUS REX – Lincoln Road (Pret Records)

by Bart Verlent

Het Leuvense zestal Romulus Rex doet naar eigen zeggen een poging om oud met nieuw te verenigen met folk, rock, en prog met klavicimbel en gitaar. De groep bestaat uit hechte vrienden die al jaren samen spelen en sleutelen aan nummers.

Op 30 maart verschijnt hun debuutep Ah So, die werd opgenomen in Het Entrepot in Brugge. Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall, Clairval, SJ Hoffman…) nam de mixing voor zijn rekening.

© Romelus Rex

Lincoln Road is de eerste teaser uit de ep en tegelijk ook de eerste single van Romulus Rex.

Het nummer is opgevat als een middeleeuws troubadourslied over een fictieve legende. Drie bevriende misdadigers worden bij wijze van boetedoening op bedevaart gestuurd richting Lincoln. Onderweg komen ze een vreemdeling tegen die hen een visioen openbaart over het Hemelse Jeruzalem, waarna ze hun weg in vreugde en zonder zonde verderzetten.

Lincoln Road heeft een duidelijk folky middeleeuws randje dat perfect past bij de prachtige warme zang die het nummer, samen met de gitaar, draagt. De hoorn, bas en drums kleuren het geheel mooi in. Zo ontstaat er iets prachtig met ingetogen arrangementen. Als dit een probeersel is, dan klinkt het toch echt wel zeer professioneel, wij kijken uit naar meer van deze fijne probeersels van deze Leuvense Romeinen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More