Home Belgisch KUUSI – You Lifted Me Up

KUUSI – You Lifted Me Up

by Felix Sandon

Eind vorig jaar maakten we kennis met Kuusi; tijdens een intieme sessie op Radio Scorpio borstelden ze in weelderige klankkleuren een landschap waar je als luisteraar maar al te graag in ronddoolt.

Zang, toetsen en cello laten je balanceren op een rotsige kustlijn die enkel door de wind en de golven is uitgetekend, maar nergens loop je het risico om je evenwicht te verliezen: altijd is er de stem van Fien Druyts, zo helder als een onontdekte bron in de bergen, die je veilig naar je bestemming loodst. Nu brengt ze het nummer You Lifted Me Up ook uit als single.

Met aan haar zijde Renke Van Impe op cello en Esther Coorevits op altviool maakt ze er een nummer van dat zonder aarzelen uit de startblokken schiet. De geluidseffecten die hier en daar opduiken (zijn dat overscherende meeuwen?) hadden voor ons dan ook niet gehoeven: het perfect gesmede muzikale geheel is genoeg om ons mee te nemen naar een betoverd en betoverend landschap.

Toch is het verhaal van You Lifted Me Up minder een impressionistische bergwandeling dan je eerst vermoedt. In haar tekst vertelt Fien immers over een toxische relatie en hoe die je helemaal kopje onder kan duwen. Toch verlaat ze ons niet zonder nieuwe hoop. Er komt altijd een moment waarop je de veerkracht hebt om uit zo’n situatie te ontsnappen, geeft ze nog mee voor de laatste noot is weggestorven.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More