Home Singles RIJMTEKKIE SPANSMAN – Andelisse (Feat. Rookwalm, Gemeejne Bleejkn & Buttnwestn)

RIJMTEKKIE SPANSMAN – Andelisse (Feat. Rookwalm, Gemeejne Bleejkn & Buttnwestn)

by Ann Cnockaert

Rijmtekkie Spansman a.k.a. Matthias Debosschere brengt de eerste single Andelisse van zijn eerste solo-album Ventana uit.

Matthias Debosschere is een Kortrijkse rapper met een serieuze staat van dienst Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring op zijn teller en maakte deel uit van collectieven zoals Wasteland, Rijmtechniekers, Het Verdikt en M’nB’s. In 2018 vertegenwoordigde hij ons land als Belgisch Kampioen Rap (End of the Weak) op het Wereldkampioenschap in Parijs.

Samen met een andere ancien uit het Vlaamse hip hop landschap, Rookwalm (Igwen Janssens), werkte Matthias z’n eerste solo-plaat uit. Een aantal songs die het album niet haalden, kregen we in mei al te horen op de ep Briklos, waarmee hij onder andere een ode bracht aan de Kortrijkse wijken Sint Jan & 3 Hofsteden.

Nu volgt de nieuwste single Andelisse, met gastbijdrages van West-Vlaamse hip hop zwaargewichten ButtnWesten, Rookwalm en Gemeejne Bleejkn, met bijhordende videoclip. Aandachtige kijkers herkennen beelden van het Kortrijkse Street Art Museum in De Stroate en de V-Tex-site.

“Vanaf ik die beat van Rookwalm hoorde, wist ik dat Gemeejne Bleejkn en ButtnWestn er bij moesten zijn”, zegt Matthias. “Het honden-thema, het leven zien zoals een hond, kwam heel spontaan in mij op. Op de één of andere manier hoorde ik meteen de uitdrukking ´aan de lisse´ in die beat. En aangezien het al genoeg over honden gaat in de video hebben we besloten om enkel mensenbeesten in beeld te brengen.”

We hebben de single een toch een aantal luisterbeurten moeten geven om de West- Vlaamse teksten ten volle kunnen begrijpen. Los daarvan staat het vast dat deze anciens een kei in hun vak zijn. De raps vullen elkaar moeiteloos aan op de zware beats.

Op 24 september wordt het nieuwe album Ventana voorgesteld met een officiële releaseparty in Bolwerk.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More