Home Belgisch RIAN SNOEKS – Snelle Jelle (Anders Media)

RIAN SNOEKS – Snelle Jelle (Anders Media)

by Felix Sandon

Nog geen jaar geleden hadden we hier een boeiende babbel met Rian Snoeks. Intussen werd de piepjonge rapper één van de winnaars van Sound Track, stond hij in de finale van de Nieuwe Lichting en bracht hij een aantal singles uit. Nu presenteert snelle Rian Snelle Jelle, dat hij aankondigt als het startschot van heel wat nieuwe dingen.

“Geen geheimen meer, ik leef niet langer in de schaduw”, zijn de woorden waarmee Rian dit nummer beëindigt. Op dat moment is hij nog geen twee minuten aan het rappen. Jammer, want we hebben de indruk dat hij nog lang niet uitverteld is en het achterste van zijn tong nog moet laten zien.

We wensen hem dus, naast originelere beats, dat hij zijn woordenstroom nog verder kan uitbreiden, want hier gaat hij wel heel snel op de rem staan. Met regels als “Maken vaart nu op het water, hou mijn benen binnenboord / Hoor de golven niet meer ruisen door de storm in mijn hoofd” verwoordt hij ongetwijfeld de innerlijke wervelwind die zoveel adolescenten voelen.

En wie is nu die Snelle Jelle? Een videoproject van regisseur Illias Haddadi, alias Jenesaispas, die Vlaamse rappers voor de camera plaatst om elk hun Snelle Jelle-nummer te brengen. Rian is al nummer negentien en onder andere Yung Mavo en Luie Louis gingen hem voor.

Beeld uit de videoclip geregisseerd door Ilias Haddadi

De clip is tamelijk klassiek opgebouwd en zet Rian prominent in de kijker, afwisselend in kleur en zwart-wit. Op het einde verdwijnt hij uit beeld, maar we hopen dat hij dat in het echt nog lang niet van plan is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More