Home Singles RHEA – Under The Skin (Universal)

RHEA – Under The Skin (Universal)

by Bart Verlent

Ook mag de cultuursector zo goed als stil liggen er is maar één band die zo gedreven en creatief is dat wat er ook gebeurd ze blijven doorgaan. Het Gentse RHEA gelooft niet in een pauze nemen. Sinds ze vijf jaar geleden doorstoten tot de finale van De Nieuwe Lichting zijn ze niet meer te houden. Vorig jaar brachten ze de ep Lust For Blood Pt. 1 uit die ze samen met producer Alex Newport (bekend van zijn samenwerkingen met Bloc Party, The Mars Volta, Sepultura..) hadden ingeblikt. Part 2 zou normaal gezien vorige herfst verschijnen maar deze release was uitgesteld en komt nu uit op 4 juni.

Een paar maand geleden kregen we al de eerste teaser uit Lust For Blood pt. 2 met de single If Only waar we weer weg geblazen werden door het de indrukwekkende RHEA-sound. Dat is met Under My Skin niet anders! Een zalige muur van glamrock-achtige gitaren die in de strofe de boel laten open barsten en dan een vorlijk catchy refrein die lekker tegenstrijdig klinkt tegenover het begin van het nummer.

Het is RHEA gelukt om in bijna drie minuten tijd ons verschillende keren op het verkeerde been te zetten. Neen dit is geen standaard-song met een gewone opbouw strofe/refrein, het vijftal heeft er genoeg diversiteit in gestoken dat we tot het einde boeiend blijven luisteren. Under My Skin lijkt wel een bom die verschillende keren blijft exploderen. RHEA kruipt onder de huid en blijft daar lang zitten met deze sublieme single.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More