Home Singles REINHARD VANBERGEN & CHARLOTTE CALUWAERTS – We Belong

REINHARD VANBERGEN & CHARLOTTE CALUWAERTS – We Belong

by Bart Verlent

Reinhard Vanbergen en zijn partner en schrijfcompagnon Charlotte Caluwaerts lieten zich in het verleden al inspireren door kunstenaars als Michaël Borremans, Kobe Desramaults, Diana Monkhorst, Zoro Feil, Painting Vr en Guttlin Guitars voor het maken van hun ‘inspired by’-albums. Voor hun nieuwe plaat Circle Back ging het duo inspiratie halen bij het werk van de Belgische regisseur Kadir Ferati Balci. Het is ondertussen het zevende ‘inspired by’-album van het duo.

© Reinhard Vanbergen & Charlotte Caluwaerts

Vanbergen en Caluwaerts werkten al eerder samen met deze regisseur (voor de documentaire Een Goed Jaar over Stefan Hermans en voor de serie Storm Lara), maar deze keer moest de muziek niet functioneel zijn. Balci selecteerde korte fragmenten van zijn werk en vormde ze om tot een soort van visuele samenvattingen van zijn oeuvre. Hij voegde er een extra dimensie aan toe door delen om te keren en alles in een cirkel weer te geven. Op die manier kregen de acht tracks van het album een clip van de hand van Kadir.

Reinhard en Charlotte gaven Circle Back een jazzy vibe waarvoor ze hulp kregen van drummer Dre Pallemaerts en contrabassist Lara Rosseel. Het album zal een samensmelting bevatten van verborgen sequenties, psychedelische geluiden en vreemd beschouwelijke, filosofische teksten.

We Belong is alvast een sterk voorproefje van die plaat. Het is een psychedelisch zweverige trip van meer dan vier minuten waar heel wat in gebeurt. De stabiele, groovy ritmesectie zorgt voor een aanstekelijke basis waar Vanbergen een heel arsenaal aan bijzondere soundscapes op legt. Caluwaerts zong het nummer sensueel in en verdubbelde haar stem.

Met de clip van Balci erbij is dit echt wel een feest voor oog en oor. Wat een geweldige combinatie.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More