Home Singles RED SEBASTIAN – Fading Away (Eigen Beheer)

RED SEBASTIAN – Fading Away (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In april maakten we kennis met het project Red Sebastian van de Oostendse singer-songwriter Seppe Herremans met zijn sterke, poppy soulful debuutsingle Embrace Me. Een nummer gebouwd op verdriet, hartzeer en verslagenheid. Op de nieuwe single Fading Away klinkt het allemaal veel vrolijker hoewel de tekst een beetje donker en bitterzoet is.

© Red Sebastian

De debuutsingle van Red Sebastian was een pakkende meeslepende ballade, Fading Away is een vrolijke, zomerse popsong. Het nummer begint met een vrij rustige intro maar na een tijdje krijgen we een uptempo beat die het nummer volledig laat openbloeien.

Fading Away doet ons spontaan aan de complexloze songs van Sam Smith denken. Vooral omdat Herremans zo’n straffe stem heeft die in de buurt komt van Smith. Ook al is de tekst niet echt optimistisch, toch straalt deze popsong intense vrolijkheid en onbezorgdheid uit. Had Red Sebastian bij een groot platenlabel gezeten dan kreeg dit nummer zeker en vast bakken speeltijd op de radio.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More