Home ReviewsAlbum Reviews COLD WATER SWIMMERS – Holiday At The Secret Lake (DIY or DIE)

COLD WATER SWIMMERS – Holiday At The Secret Lake (DIY or DIE)

by Bart Verlent

Uit Manchester krijgen we nog eens een jonge, aanstormende band. Alhoewel “jong” is misschien het verkeerde woord. Zanger en gitarist Chris Bridgett maakte in de jaren ’80 deel uit van Dub Sex. Gitariste Carrie Lawson speelde nog met de bekende producer John Leckie in Thirst samen. Vorig jaar debuteerde Cold Water Swimmers met de ep We Are Building A Spaceship die enkel fysiek verkrijgbaar was in een gelimiteerde editie van 81 stuks en in een mum van tijd uitverkocht was. Zo creëer je dus een hype. Nu is het trio klaar met hun debuutalbum Holiday At The Secret Lake, dat opgenomen werd gedurende hun driejarig bestaan.

© Cold Water Swimmers

Het album varieert dan ook van nummer tot nummer. Breaking Hearts is een pure indiesong met Britpop invloeden, Love Is Insane is dan weer 70’s punk. Holiday At The Secret Lake had kunnen geschreven zijn door The Stranglers. Burn Your Idols heeft een The Kinks-vibe en in Falling Apart weerklinkt intense postpunk van de bovenste plank, terwijl Be My Sunshine dan weer een vrolijk liefdesnummer is. Het trio kan ook een gewone popsong schrijven zoals So Young.

Dit is inderdaad een mooi overzicht van drie jaar Cold Water Swimmers. Een band die op zoek is naar een eigen geluid waarbij opvalt dat ze niet in één hokje te plaatsen zijn. Dat maakt hun nummers ook zo boeiend en aangenaam.

Of Cold Water Swimmers echt de nieuwe grote Britse hype wordt, betwijfelen we een beetje. Maar ze hebben in elk geval een heel leuke plaat afgeleverd.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More