Home Singles RED RED – Lay Me Down Marie (Naked Productions)

RED RED – Lay Me Down Marie (Naked Productions)

by Bart Verlent

De mannen van Red Red zijn nu eenmaal niet zo productief, maar als ze iets uitbrengen is het altijd een bommetje van formaat. Blijkbaar zijn Chris Forget, dj Courtasock, Tom Beardslee, Steve Ceulemans en Pieter Vandergooten al een tijdje in het geheim bezig aan hun debuutplaat en die is zo goed als klaar. Nog beter: het album Alabama Kid verschijnt op 10 november en wordt op 11 november voorgesteld in Het Arsenaal in Mechelen.

© Red Red

Vóór de release van het album krijgen we nog een lekkere smaakmaker. Lay Me Down Marie is een soort van tribute aan de meesters van de “booty-shaking rock-n’-roll”, zoals ZZ Top, Robert Palmer en The Black Crowes. Deze track heeft een heerlijke groove waar je onmogelijk kan op blijven staan. De lekkere scratchen van Courtasock, de schurende lapsteel van Beardslee (en zijn super coole stem), de smerige gitaarlicks van Ceulemans en een ritmesectie die zo strak klinkt dat er stoom uit komt, zorgen ervoor dat dit een song is waar het vuur van af spat.

Met deze zalige track maakt Red Red hun reputatie weer waar van meest groovy band van ons land. Laat die plaat nu maar komen, we zijn er helemaal klaar voor!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More