Home Singles RECORDERS – Wait For Me/Let You Go

RECORDERS – Wait For Me/Let You Go

by Bart Verlent

De muzikale carrière van Recorders begon vrij rooskleurig met het debuutalbum Above The Tide, dat ze opnamen met producer Tony Hoffer (Beck, Phoenix..) in Los Angeles. Ook gingen ze mee op toer als support act van The Fratellis. Daarna ging het allemaal snel bergafwaarts met deze Brusselse indieband rond singer-songwriter Gordon Delacroix. Er was nog het album Coast To Coast en de ep I’m Losing My Mind But I’ll Do Without, maar Gordon kon zijn band niet bijeenhouden tot hij in 2017, na verschillende line-up wissels, Recorders op pauze zette.

© Recorders

Nu is Delacroix er terug met nieuw werk en een nieuwe line-up. Na zes jaar stilte zijn er nu ineens twee singles. De twee nummers geven twee facetten van een break-up weer. In Wait For Me wordt de hoofdpersoon opgeslokt door haar verdriet en in Let You Go laat dezelfde persoon het uiteindelijk allemaal achter zich.

De band werkte samen met Dave Kutch die in het verleden samenwerkte met Billie Eilish, The Strokes en Beyoncé.

Terwijl het oudere werk van Recorders een meer afgelikt popgeluid laat horen, gaan Delacroix en co nu een stuk dieper met een iets gedurfdere sound. Wait For Me zou niet misstaan tussen het oeuvre van Portland. Het is een warme dreampopsong waarin Gordon wordt bijgestaan door de nieuwe bassiste/achtergrond zangeres Laura die met haar stem de frontman knap aanvult. Let You Go klinkt iets donkerder en heeft meer een gedreven geluid dat in de buurt komt van The National.

Zes jaar bezinning heeft Recorders duidelijk goed gedaan. Met deze twee nieuwe songs komen ze straffer dan ooit uit de hoek. Het klinkt allemaal heel verfrissend en veelbelovend.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More