Home ReviewsAlbum Reviews STADLANDER – Stadlander (W.E.R.F.)

STADLANDER – Stadlander (W.E.R.F.)

by Patrick Bruneel

Jazz uit Gent, dat is wat Stadlander, de band die pianist Stijn Engels om zich heen heeft verzameld om eindelijk eens zijn eigen composities wereldkundig te maken. Hij koos voor Bruno Van der Haeghen (tenorsax en basklarinet), Kris Auman (contrabas) en Stijn Demuynck (drums) om zijn droom waar te maken.

Zijn debuut bevat acht moderne jazznummers die rustig kabbelen, waardoor het soms moeilijk wordt om de aandacht bij het album te houden. Nergens dringt het kwartet zich op. Warm en rustig spelen ze op hun gemak verder, terwijl onze gedachten al snel afdwalen naar de huishoudelijke taken die we vandaag nog zouden willen doen.

Dat is een beetje het nadeel van muziek als deze. Het blijft veelal te veel behang, achtergrondgeluid dat de stilte doorbreekt. Anderzijds leent het album zich quasi perfect tot een half uurtje dagdromen. Al is het applaus dat we horen bij het begin van Missing Link dan wel erg storend.

Vreemd ook dat we alleen daar applaus horen (we klagen niet, het ergert ons mateloos) terwijl de nummers op diverse plaatsen live werden opgenomen (voornamelijk in Django, Gent en CC Nova , Wetteren). Soit, Engels bewijst met dit album wel dat hij een begenadigd pianist is die zijn medemuzikanten weet uit te kiezen om een sfeervol album vol te spelen.

FacebookInstagramWebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More