Home Belgisch FROZE – Jungle (Eigen Beheer)

FROZE – Jungle (Eigen Beheer)

by Bram Langmans

Wat nu juist de mysterieuze alchemistische formule is die de Gentse Brusselaar Froze heeft ontdekt, daar hebben wij het raden naar. Feit is dat werkelijk alles wat de ongekroonde koning sinds 2017 heeft uitgebracht, telkens opnieuw puur goud blijkt te zijn. Ook zijn laatste single Jungle vormt daarop geen uitzondering.

Natuurlijk heeft het iets te maken met het feit dat Froze consistent teksten uit zijn hoed weet te toveren die zich qua poëtische schoonheid moeiteloos kunnen meten met het betere werk van bijvoorbeeld een Spinvis of een Brihang. Ook het feit dat Froze als rapper over een indrukwekkend en gevarieerd arsenaal aan inventieve flows en ultra-catchy zanglijntjes beschikt, die bovendien ook nog eens worden gebracht met een naturel en zeggingskracht van bijvoorbeeld een Ares of een Rian Snoeks, speelt ongetwijfeld een belangrijke rol. Net als ook nog het feit dat Froze als hiphopper niet bang is om buiten de lijntjes te kleuren en ongegeneerd het grensgebied tussen luchtige pop en integere hiphop durft op te zoeken. Maar dat Froze daarbij consequent een niveau weet aan te houden waar de meeste van zijn collega’s alleen maar jaloers op kunnen zijn, daar vermoeden wij toch een soort van hogere magie achter die niet helemaal van deze wereld kan zijn.

De uitstekende, eerder minimalistische maar vooral ook uiterst smoothe instrumental van Jungle werd verzorgd door Sebastiaan Vandevoorde (aka Moonlight Matters), maar toch zijn het wat ons betreft ook hier weer de heerlijke flows en catchy zanglijntjes van Froze die het nummer transmuteren tot een verrukkelijk glanzend stukje edelmetaal van hoge kwaliteit.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More