Home Belgisch RATMOSPHERE – Pistache

RATMOSPHERE – Pistache

by Felix Sandon

Een zijdezachte stem die “Pistache” in je oor fluistert, een zwoel ritme dat zachtjes op gang golft: je zou bijna vergeten dat Ratmosphere dit nummer midden in de winter uitbrengt.

Gitariste Jente Neels. Foto: Benjamin Velleman

Ratmosphere omschrijft zichzelf als een groep die “flirt met kapotte disco en fonkelende 80’s gitaarsolo’s”. Die solo krijgen we inderdaad te horen (en ligt heerlijk in het gehoor), de fluisterstemmen doen dan weer eerder denken aan de tijd dat Serge Gainsbourg met disco experimenteerde op Sea, Sex and Sun.

Het viertal is er op korte tijd in geslaagd een eigen geluid te creëren, met samensmeltende stemmen en snaren en de juiste dosis kitsch, die zoals het hoort met het hoogst mogelijke sérieux wordt behandeld.

Niet zo snedig of opzwepend als op voorgangers A Simple Dream en Shotgun, maar zoals een ijsje met de smaak uit de titel: verfrissend op een bloedhete zomerdag en net niet te zoet. We kijken er dan ook naar uit om dit nummer te horen in de brandende zon. In afwachting daarvan moeten we op 19 maart naar Cactus Muziekcentrum in Brugge, waar de groep hun album voorstelt.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More