Home Singles RAPIDMAN – Gafanoto (Solidude Records)

RAPIDMAN – Gafanoto (Solidude Records)

by Bart Verlent

Rapidman is een redelijk nieuwe Gentse band die zich muzikaal zich situeert tussen jazz, rock en experimenteel. De leden van de band zijn geen onbekenden: Rob Banken (H A S T, John Ghost) op alt sax, Matthias De Waele (Grand Picture Palace, Anemic Cinema, Serendip Quartet) op drums, Peter Delannoye (DelVitaGroup, P&T Connexion, The New Jazz Collective) op trombone, Dries Geusens (Nordmann) op bas en Mirko Banovic (Arno, Arsenal…) ruilde zijn bas in voor synths.

© Rapidman

Deze maand verschijnt de debuutep van Rapidman Gafanato, waar het titelnummer de eerste smaakmaker uit is. De ep werd opgenomen met Koen Gisen (Nordmann, H A S T, De Beren Gieren…) die instond voor de opname, productie en mixing. Aangezien alle muzikanten hun sporen verdienden in verschillende genres bieden ze met met deze band iets uniek.

Een thema dat meermaals terugkomt wisselt af met een onverwachte stukken die het nummer af maken. Op deze track van meer dan vier minuten worden we van de ene kant van de kamer naar de andere geslingerd met een indrukwekkende wall of sound en mooie arrangementen.

Gafanoto zal om het simpel te maken het etiket “jazz” opgekleefd krijgen maar deze band is veel meer dan enkel dat genre. Ja, een boeiende band!

Je kan Rapidman volgend jaar aan het werk zien op:

05/05 – Handelsbeurs, Gent
06/05 – CC Muze, Heusden-Zolder
18/05 – CC Het Spoor, Harelbeke
21/05 – N9, Eeklo

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More