Home Singles PURRSES – Charlie

PURRSES – Charlie

by Nel Mertens

Glamoureus en betoverend weet het Brusselse Purrses zich spinnend te profileren binnen de indierockscene. De melancholie zit ‘m in de vocals, de energie in de ritmes maar we horen er ook een melodische punkinvloed in. En dat maakt de sound van Purrses koud en kleurrijk, sensueel en kil tegelijk.

Dit jaar werden ze opgemerkt en geselecteerd voor Concours Circuit 2020, de wedstrijd die elk jaar 20 artiesten selecteert om te begeleiden bij de ontwikkeling van hun projecten.

Purrses debuutep Blue Skies, Purple Greens (2018) is nog steeds het eerste wapenfeit van  Laura, Daria, Dalila en Sacha, maar het viertal zet met een DIY-videoclip het knappe nummer Charlie nu opnieuw in de spotlights. Pittige gitaaraanslagen aangedreven met heerlijk drumwerk en een androgyne stem om bij weg te dromen in een rocksfeertje dat je hoofd leegmaakt en je hart vult in de stijl van The Velvet Underground en Nico.

Blue Skies, Purple Greens kan je terugvinden op de streamingplatforms.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More