Home Belgisch BRIK TU-TOK – Madness (Eigen Beheer)

BRIK TU-TOK – Madness (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Er zijn bands die je live moet gezien hebben om een beetje te snappen waar ze over gaan. Het duo Brik Tu-Tok (Maxim Storms en Linde Carrijn) is er één van. Vreemde personages, bevreemdend gebruik van de taal en muziek die redelijk “out there” is. Een snuifje Laurie Anderson ook, wat poppentheater maar dan met levende poppen en een boodschap die soms moeilijk te lezen is omdat ze verpakt zit in kleurrijk, glimmend cellofaan. Alles op zo’n manier gebracht dat je echt gelooft dat er een parallelle wereld bestaat waarin dit dagelijkse kost is.

© Björn Comhaire

De nieuwe single (met bijhorende, geweldige videoclip) Madness is een perfecte snapshot van het universum van Brik Tu-Tok. De grens tussen wat we – voor het gemak – normaliteit en waanzin noemen zwalpt alle kanten uit. Dreiging, paranoia en een wat verwarrend taalgebruik verbeelden mooi hoe de protagoniste van het verhaal tracht vat te houden op en structuur te brengen in haar leven. In die zoektocht naar normaliteit dreigt de waanzin echter de bovenhand te halen. Een ongelijke strijd die ze al vanaf het begin lijkt te gaan verliezen.

Het leven anno vandaag op wel zeer originele wijze samengevat in 2’27”, misschien wel de meest interessante 2’27” die je vandaag zal beleven. Absolute aanrader!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More