Home Singles PREMIÈRE: THE SOMNAMBULIST  – The Freewheelers

PREMIÈRE: THE SOMNAMBULIST  – The Freewheelers

by Nel Mertens

Sinds 2020 brachten de Berlijnse psyrockers van The Somnambulist vier albums uit en dat portfolio vullen ze de komende maanden aan met twee ep’s.

Eind november verschijnt de ep Some More Songs Lost in Themselves, waaruit we reeds Not a Song For You en Lowerin’ Sun hoorden. Hun derde worp is deze nieuwe single The Freewheelers. Een track die de muzikale diverse mogelijkheden van de band etaleert in een mix tussen alternatieve rock en experimentele pop. Met repetitieve elementen, die met haakse ritmes en vocalen energiestoten afleveren, laten ze met The Freewheelers een knappe sound horen, die experimenteel genoeg is om te triggeren, maar net ook niet te extravagant is en toegankelijk blijft.

De intrigerende, bijhorende clip werd gemaakt door een digitaal theatercollectief, geleid door de zanger van de band. Tijdens de lockdowns ontwikkelden ze een origineel systeem om acteurs vanop afstand te laten interageren met elkaar in realtime. Ze deden dit door hun bewegingen in de lichamen van poppen weer te geven, die handmatig op een afgelegen miniatuurtheaterpodium in het Futurable Little Synthetic Theatre werden gemanoeuvreerd. Ze gebruikten deze techniek ook om verschillende toneelstukken op te voeren die in de vorige eeuw zijn geschreven door Italiaanse futuristen.

Het Futurable Little Synthetic Theatre is in 2021 bekroond op het Rome Fringe Festival en brengt bij deze ook een documentaire over het ontstaan en de ontwikkeling van het project die te zien zal zijn op aankomende filmfestivals.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More