Home Singles MELTHEADS – Naïef (MayWay Records)

MELTHEADS – Naïef (MayWay Records)

by Nel Mertens

Met Sweet Monica schopten ze zichzelf tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel én belandden ze met zilver op het podium van Humo’s Rock Rally. Voor de rest schopten ze veel keet op topfestivals als Pukkelpop, Lokerse Feesten en Maanrock. Het is ondertussen wel duidelijk: De Antwerpse heren van Meltheads staan in de startblokken voor een muzikale sprint!

Ze zijn dan ook erg enthousiast om deze nieuwe single voor te stellen: “Zoals een artiest de X-factor kan hebben, dat ‘iets’ extra maar je kan niet precies zeggen waarom, maar je wéét dat het gaat werken, zo kan een song ook zo’n X-factor hebben. En ‘Naïef’ is er zo eentje: ik geloof oprecht dat deze track geschiedenis kan schrijven, zoals Arme Joe of Toen Was Er Niets Meer dat deden toen alle dieren nog spraken.”

© Tone Verswijfel

We krijgen een coldwavetrack te horen, die actueel en fris klinkt. Voor het eerst ook in het Nederlands.  Is het de nieuwe lichting van een Belpop klassieker? Wat ons betreft wel!

We hadden het nummer al enkele keren meegemaakt op optredens en het was toen al onze absolute favoriet in hun live-set. De kracht van de band, de energie, het ‘lak hebben’ aan regeltjes, … het druipt bij dit nummer er nóg meer esthetisch van af. Van elk bandlid apart, maar vooral ook als gebundelde kracht in de band. De gitaren staan stevig als ankerpunten in de track. En de zanglijn klinkt wanhopig overtuigend, terwijl we postpunkmelodieën omarmen op de achtergrond. Het repetitieve van die ene zin ‘Ik ben niet naïef’ zit vol pure rauwe emoties.

Eén woord zoeken we om dit samen te vatten. We vinden het niet. Ongelooflijk Meltheads op zijn best!

De videoclip is van Ante Pask, die eind juni bekroond werd op het Tribeca Film Festal in New York.

Probeer deze vier jonge honden ook live aan het werk te zien, want met frontman Sietse Willems op kop, hebben ze ondertussen al een bruisende livereputatie!

Dé uitgelezen kans hiervoor is Meltheads And Friends op 1/10 in de Trix in Antwerpen.

Facebook Instragram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More