Home Singles PREMIERE: SALON RICHIE – Whatever Happened

PREMIERE: SALON RICHIE – Whatever Happened

by Bart Verlent

2020 was een bagger van een jaar maar toch maakten we datzelfde jaar kennis met de catchy indierock van Salon Richie. Veel weten we niet over deze band, behalve dat gitarist Filip Hendrickx (Mogo, The Spectors) en zangeres Melly Hanssen er deel van uitmaken. Ook merkten we op dat hun debuutsingle Flaws een stevige knaller was met een vette sound. Het nummer (net als deze nieuwe track) werd opgenomen in de High Time Studio met Thomas Valkenier (Crackups, Double Veterans) achter de knoppen. Michael Badger (King Gizzard & The Lizard Wizard, Amyl & The Sniffers…) stond in voor de mix en Michiel De Maeseneer deed de mastering.

(c) Salon Richie

De debuutsingle Flaws was al heel catchy maar deze Whatever Happened is nog aanstekelijker. Dat refrein, daar krijg je gewoon niet genoeg van. Ook de geweldige muur van gitaren die in dit nummer wordt opgetrokken is zo subliem. Het bijzondere aan deze song is dat het iets heel herkenbaars heeft, ook al heb je het nummer nog nooit gehoord.

Salon Richie kent de kunst om een eigen geluid te hebben, ook al horen we er toch bekende invloeden in. Als deze band dit jaar een album uitbrengt vol zo’n sterke nummers, dan kan 2021 alvast niet meer stuk.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More