Home Singles CHANTAL ACDA – Disappear (GLITTERHOUSE/N.E.W.S.)

CHANTAL ACDA – Disappear (GLITTERHOUSE/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Op 26 maart verschijnt het nieuwe album Saturday Moon van Chantal Acda bij het Duitse indielabel Glitterhouse. Ze begon tijdens de eerste lockdown aan dit album en was ervan overtuigd dat het een echte soloplaat zou worden. Uiteindelijk werkte ze toch samen met vaste waarden Eric Thielemans op drums, Alan Gevaert op bas en Niels van Heertum op euphonium. Daarnaast kreeg ze ook versterking van Beatrijs de Klerck op viool, Rodriguez Vangama op gitaar en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio als achtergrond zangeres.

Op Disappear krijgt Acda nog extra ondersteuning van Mimi Parker en Alan Sparhawk van Low. Die band is een grote inspiratiebron voor het muzikale pad dat Acda al 20 jaar bewandelt. Voor Chantal is het belangrijk dat zij en Low op dezelfde golflengte zitten. Net als Parker en Sparhawk is ook zij steeds op zoek naar diepte en echtheid.

In de nieuwe single maakt Chantal de som van enkele zaken die haar echt zorgen baren over de wereld waarin we in leven. Ze schreef dit lied vanuit twee tegengestelde gevoelens: ongeloof en protest maar ook hoop en viering. Hoop dat op een dag, wanneer deze pandemie voorbij is, “minder is meer” een belangrijk deel van ons bestaan zal worden.

Vanaf het begin hoor je Mimi Parker op de achtergrond meezingen met Acda en dat werkt heel goed. Het nummer bestaat uit twee delen. Eerst horen we een knappe, melodieuze song maar na iets meer dan drie minuten gaat de gitaar stevig in de clinch met de viool. Ook de bas en de drums klinken dan intenser. Dat zorgt voor een bezwerend, zelfs psychedelisch geheel dat ons doet denken aan indiaanse trancegezangen.

Chantal Acda deed er goed aan om dit nummer met al die fantastische muzikanten op te nemen. Solo had het helemaal anders geklonken. Het eindresultaat is een sublieme, intense beleving.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More