Home Singles PREMIÈRE: KLeINKiTsch – De Droogte Deert Het Onkruid Niet

PREMIÈRE: KLeINKiTsch – De Droogte Deert Het Onkruid Niet

by Nel Mertens

“Humor is als water. Het verhindert droog gelach.” De Aalterse band KLeINKiTsch heeft – sinds zijn begin al – speelse woorden weten te combineren in al even kleurrijke songs waar vaak ook een ironisch tikkeltje melancholie in verborgen zit. Net voor de jaarwissel gaan ze daarin nog een stapje verder met hun nieuwe single De Droogte Deert Het Onkruid Niet.

In een folkjasje stijgt de KLeINKiTsch-eigenheid sterk en al zeker met extra gastmuzikant Maarten Decombel (Spilar en Snaarmaarwaar) op mandoline aan hun zijde.
Het zwart-wit videoclipje dat er bij hoort, doet in retro-slapstick-stijl een schepje bovenop de tekst en het goed gevulde instrumentale. Dit alles in contrast met zanger Jans’ diepe, sobere vocalen die deze keer weinig emotionaliteit borgen, als auditieve droge humor.

Dat ze zelf geen droogstoppels zijn, maken deze heerlijk eigenzinnige kleinkitscherige heren opnieuw duidelijk. Op naar een 2022 vol humor! “Genante stilte wordt geblust.” Een aanrader om eens door de salon te laten galmen op droge familiale nieuwjaarsverplichtingen.

De Droogte Deert Het Onkruid Niet is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More