Home LiveFoto's MASSACUS & DRUMS’N’GUNS Brugge, De Kelk (06/10/2023)

MASSACUS & DRUMS’N’GUNS Brugge, De Kelk (06/10/2023)

by Johan Vanparys

De avond wordt geopend door Drums’n’Guns, een band die in 2012 is ontstaan als afsplitsing van de stonerband Mogul. Ze brengen een opzwepende mix van gitaarmuziek met krachtige riffs. Onlangs hebben ze twee singles, Gloria en Unless digitaal uitgebracht, die binnenkort ook te horen zullen zijn op hun aankomende ep If You Can.

Schijnbaar moeiteloos wisten ze het publiek direct in de juiste stemming te brengen, wat zelfs leidde tot een kleine indoor moshpit.

Met een uitverkocht debuutoptreden in De Kelk te Brugge, maken we kennis met de opkomende rockband Massacus.

Voorafgaand aan dit veelbelovende optreden werden al twee singles uitgebracht Hanging Tree en Blind.

Zanger Alexander Einfinger voelt zich in De Kelk helemaal thuis, aangezien hij eerder actief was bij de Brugse band Hermit en de afgelopen jaren aan zijn soloproject Lost In This Masquarede werkte. Met Massacus heeft Alex een koerswijziging gemaakt richting stevigere rock, wat naadloos aansluit bij zijn rauwe, krachtige stem.

Aan de drumkit vinden we Fanio Van de Steene, bekend van de band Idealus Maximus. De gitaristen Kurt Van Damme (voorheen samen met Fanio bij Eyes On The Machine), Elia De Mey (ook gitarist bij Woesten) en bassist Witse De Coninck brengen stuk voor stuk een schat aan ervaring in. De muziek van Massacus is dan ook een stevige mix van rock, psychedelica en stoner.

Het publiek, al in de juiste stemming gebracht, kon de nieuwe muzikale richting absoluut waarderen. Vol aandacht en zachtjes meebewegend op de muziek hebben we kennisgemaakt met deze veelbelovende nieuwe band, die ons hopelijk in de toekomst zal verrassen met hoogwaardige creaties.

Binnenkort kunnen we uitkijken naar een ep met maar liefst zes nummers van Massacus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More