Home Singles POLTROCK –  Belfast (Space CCI)

POLTROCK –  Belfast (Space CCI)

by Ann Cnockaert

Poltrock heeft net zijn tweede single Belfast (Space CCI), uitgebracht als opvolger van Bray Dunes. Beide nummers maken deel uit van zijn vierde soloalbum AULUS I, dat op 26 mei verschijnt.

©Poltrock

David Poltrock is vooral bekend als toetsenist van De Mens, maar hij speelde ook voor andere bekende artiesten zoals Hooverphonic, Monza en Triggerfinger. Daarnaast werkte hij als producer met verschillende artiesten, waaronder Tom Helsen, Yevgueni en Portland. Poltrock heeft ook een solo-project, waarbij hij een unieke fusie creëert tussen ambient en neo-klassieke muziekstijlen. Hoewel minder bekend dan zijn andere werk, is zijn solowerk zeker de moeite waard om te ontdekken.

Met zijn nieuwste single Belfast (Space CCI) laat David Poltrock een hypnotiserend en filmisch pianostuk horen, gespeeld op een zeldzame pianino (een kleine buffetpiano met 73 toetsen). Om het unieke lo-fi geluid te creëren, maakte hij gebruik van bandopnametechnieken, een analoge Moog-synthesizer en oude tape delays.

Inspiratie vond Poltrock bij de film Young Plato over het Belfast van na de Troubles. De naam Space CCI verwijst naar de beroemde Roland Space Echo tape delay, die een belangrijke rol speelde bij het creëren van de specifieke geluiden die in het stuk te horen zijn.

Klankvirtuoos Poltrock heeft met Belfast (Space CCI) alweer een meesterwerkje gecreëerd dat de luisteraar meeneemt naar een plek waar de tijd lijkt stil te staan.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More