Home ReviewsAlbum Reviews STURP – Deny All Knowledge (Eigen Beheer)

STURP – Deny All Knowledge (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Het Amsterdamse Sturp is het éénmansproject bestierd door veelzijdig muzikant Daan van Eijndhoven. Hij doet al sinds zijn debuut Rapid Germination (2014) alles zelf en dat mogen we letterlijk nemen: componeren, spelen, masteren, promoten, van begin tot eind.

Twee jaar en twee dagen later kwam Fumigation of Grain er, waarna drie jaar en drie dagen later Extensive Alpine Terrain het levenslicht mocht zien. Vier jaar en vier dagen later is er dit Deny All Knowledge.

Een leuke gimmick al is het voor de volgende dan wel vijf jaar en vijf dagen wachten en dat is best lang eigenlijk. Wat we te horen krijgen verschilt niet zoveel van eerdere albums van Sturp. Instrumentale muziek die alle kanten van het metalspectrum aftast, zonder voorbij te gaan aan bijvoorbeeld het basgeluid van Les Claypool maar ook vroege Swans.

Altijd maar voor even want van Eijndhoven heeft maar een korte aandachtsspanne waardoor elk nummer weer een avontuur wordt waarbij het moeilijk te voorspellen valt welke kant het nu weer zal opgaan. Ritmisch of boordevol vondsten en spielerei, het kan niet op. Een overdaad aan ideeën die ondanks alles toch tot zeer behapbare stukken worden gekneed, dat is het kunstje van Sturp.

Alles klinkt logisch ondanks de chaos. Terug naar de essentie ook: bas, drums, zessnarige gitaar en banjo, zoals hij ooit is begonnen. En het loont want Deny All Knowledge is opnieuw een fraai album geworden vol muzikale zottigheid.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More