Home ReviewsAlbum Reviews JAUS – S/T (Shore Dive Records)

JAUS – S/T (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Wie denkt dat er in Mexico enkel naar Maricachi-muziek geluisterd wordt zit er helemaal naast. JAUS is een vijftal uit Mexico City dat shoegaze maakt met Engelse teksten die ze af toe afwisselen met Spaans. Met zweverige distortion-gitaren willen ze een donkere atmosfeer creëren die tegelijk melodisch is.

© JAUS

De debuutep opent met het stevige Espacios waarin Jaus een indrukwekkend eigen geluid etaleert met een zalige gitaar wall-of-sound en donkere synth-klanken.

In het dromerige Fields klinkt het vijftal als typische jaren ’90 shoegaze in de lijn van Ride en Pale Saints. Met Lies krijgen we postpunkshoegaze met een gothic randje, The Jesus And Mary Chain meets The Sisters Of Mercy.

Afsluiter Oceans keert terug naar de nineties-gaze met zweverige drums en sprankelende gitaarriffs.

Op deze ep is Jaus nog op zoek naar een duidelijke muzikale richting. De nummers klinken veelbelovend maar de invloeden zijn nog te duidelijk hoorbaar, een echt eigen touch horen we enkel in het openingsnummer. Hopelijk verandert dat met de volgende ep, de songs zijn alvast ijzersterk.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More