Home Singles PLACEBO – Try Better Next Time

PLACEBO – Try Better Next Time

by Hans Vermeulen

De covidwonderen zijn de wereld nog niet uit. Placebo komt aanzetten met een nieuwe single, Try Better Next Time, voorloper van jawel, hun eerste studioplaat in zowat een decennium. Never Let Me Go zal die getiteld zijn en het wordt album nummer acht voor het multiculturele duo. Tracks Beautiful James en Surrounded By Spies passeerden al de revue en zullen ook het album sieren. De releasedatum is 25 maart.

De track is geen apocalyptisch manifest maar toont een band die zich niet op een einde maar een nieuw begin probeert te focussen. Niet het einde van de wereld wordt gekapitteld maar wel het einde van de wereld zoals we ze nu ervaren. Zanger Brian Molko heeft het niet over covid maar over het eco-systeem dat de mensheid eigenhandig de nek heeft omgewrongen. Moeder Aarde is ons beu. Try better next time.

Misschien moeten we Placebo toch even voorstellen want album nummer 7, Loud Like Love, dateert toch al van 2013. Brian Molko, zoon van Amerikaanse en Schotse ouders, werd geboren in Brussel en groeide op in Luxemburg. Stefan Olsdal is zijn Zweeds spitsbroeder. Placebo werd midden de jaren ’90 op sleeptouw genomen door niemand minder dan David Bowie en maakte in die periode drie erg straffe platen die hen sterrendom en een resem rockhits opleverde.

De bijwijlen furieuze punkrocksongs van weleer lijken al vijftien jaar begraven en ook deze nieuwe single klinkt braaf en routineus. Toch maar even de volledige plaat afwachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More