Home Belgisch TALES FROM MADAGASCAR – Inhale

TALES FROM MADAGASCAR – Inhale

by Felix Sandon

Wat doe je als je tien dagen in quarantaine moet? Een eigen nummer opnemen en dat bijschaven tot het perfect is, dacht Tales From Madagascar. Liefst in de stijl van de wegdroommuziek die hij elke dag beluistert. Met gitaar en zijn eigen stem ging hij aan de slag, om via allerlei kronkelwegen uit te komen bij een vierenhalve minuut durende wereldreis. Laat je niet misleiden door de onheilspellende coverfoto: Inhale is het muzikale equivalent van een frisse bries op een bloedhete dag.

Hoewel Inhale vloeiend en flitsend klinkt, kwam het behoorlijk analoog tot stand. De fonkelende klanken die je hoort, toverde Tales From Madagascar grotendeels uit een didgeridoo, een blokfluit, een udu en zelfs een pepermolen waarmee hij voor de microfoon plaatsnam. Muziek maken met wat je in huis hebt rondslingeren: het aloude punkadagium ‘do it yourself’ krijgt nog maar eens een nieuwe betekenis.

Net voorbij de helft barst een breakbeat los en lijken we in een heel ander nummer te belanden. Van een sterrennacht aan zee flitsen we plots naar een afterparty in een leegstaande loods waar het zweet van het plafond druipt en niemand exact weet hoe ie er beland is. Uiteindelijk sluit Inhale toch weer af zoals het begon: verfrissend en meeslepend, als een duik in een zonovergoten lagune waar quarantaines slechts een verre herinnering zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More