Home Singles PJDS – If It Wasn’t For Love (Beuzak Records)

PJDS – If It Wasn’t For Love (Beuzak Records)

by Bart Verlent

Pieter-Jan De Smet viert volgend jaar de 30ste verjaardag van zijn debuutplaat Antidote. Hij viert dat niet met een reeks optredens om het album volledig te brengen, nee, hij brengt volgend jaar zijn zevende album uit Extinct Birds op zijn eigen label Beuzak Records. Hij nam het album op met zijn vertrouwde band, met Mirko Banovic (Arno, Arsenal, Rapidman,…) op bas, Teun Verbruggen (FES, Boggamasta, BOAT,…) op drums en Frederik Segers (Stadt) op gitaar, backings en toetsen.

Het album werd gemixt door Mark Howard (Bob Dylan, Daniel Lanois, Tom Waits…) en gemasterd door Reuben Cohen (Metallica, Bruno Mars, Queens Of The Stone Age…).

© PJDS

Vandaag krijgen we een eerste voorproefje uit het album dat op 16 januari 2023 in de winkel zal liggen. If It Wasn’t For Love reflecteert ironisch over de stelling dat we beter met elkaar om zouden kunnen als er geen liefde in het spel was. Vorig jaar zette Pieter-Jan het nummer eigenlijk al op zijn social media kanalen en daar waren we toen al laaiend enthousiast over. Dat is een meer dan een jaar later nog steeds zo.

PJDS levert met deze If It Wasn’t For Love een mooie warme compositie af waar kleine details het nummer naar een hoger niveau tillen. Deze song wordt gedragen door de knappe stem van De Smet en zijn gitaar terwijl de ritmesectie de song erg gevarieerd opvult en Segers met zijn synth het nummer subtiel aanvult. De kers op de taart is de heel mooie samenzang. De bridge geeft het nummer een dromerige vibe die in de buurt komt van The Beatles en Beach Boys.

Kris J.Y. Verdonck blikte de mooi clip in met Pieter-Jan’s dochter Giula en haar vriend Matteo Fockedey in de hoofdrol.

Het vorige album van PJDS was een meesterwerk dus we zijn heel benieuwd of de band zich op de nieuwe plaat zal overtreffen. Met deze single leveren Pieter-Jan en co alvast een subliem pareltje af dat de lat heel hoog legt voor het album.

Op 3 februari stelt PJDS zijn nieuwe album voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More